Vi träffade frisörduon Marre och Marcella från populära kändissalongen Bangs för att höra mer om teamkänsla, hur man får till drömhåret och det nya samarbetet med Glitter som resulterat i den lyxiga hårkollektionen Professional.

Det var för ungefär ett år sedan toppfrisörerna Marre och Marcella, som klipper flertalet celebriteter, inledde sitt samarbete med Glitter. Och deras ambition är hög: –Vi testade Glitters produkter och gillade dem jättemycket. Vi ville göra något professionellt och mer exklusivt för kunden. Så vi har tillsammans tagit fram och valt ut Professional-produkter som vi tycker står i en klass för sig – i bra kvalitet och med funktioner som kommer att hjälpa både folk där hemma och frisörer i branschen, förklarar Marre engagerat. Serien Professional ska förbättra och förenkla hår-rutinerna hemma. Alla kammar är dessutom i karbon, så de är antistatiska och väldigt tåliga. Paret fyller i varandras meningar när de pratar och Marcella stryker kärleksfullt sin man på armen. Att dessa tu trivs ihop – dag som natt – är svårt att ta miste på. Marre och Marcella träffades inte helt otippat på en – salong! Det sa klick direkt och allt föll på plats från start. Nu delar de salong, hem, barn och drömmar. –Vi gillar att jobba tillsammans. Det är ju det som är vår kärna egentligen, att vi älskar att vara med varann. Vi satsar på att vara en duo, säger Marre. 

Men vilka är favoriterna ur den nya Professionalkollektionen?

 –Den stora runda Detangle Boar Brush, jag älskar den! Den är så funktionell och funkar på alla hår. Den känns jättelyxig att hålla i och den är lätt, säger Marre entusiastiskt med rörelser som övertygar. –Och den reder ut på ett helt annat sätt än andra borstar gör, men man får inte ont av den. Jag kan bara borsta med den nu och jag har provat många andra borstar, fortsätter Marcella. 

Men vad ska en vanlig människa, som snittar på 364 dåliga hårdagar om året, göra de där tre korta minutrarna man har på sig i badrummet om morgonen då?

 –Kamma håret bakåt med en Detangle Boar Brush och fäst håret i en tofs. Sätt i en Volumizing Ponytail Tool. Det tar två minuter, men det ser ut som att du har en riktigt tjock svans och det är en stil som du till och med kan gå ut med. Man använder den här borsten för att få fram glansen i håret. Oavsett om håret är nytvättat eller inte, så är det bra att få fram lite glans eller naturligt fett från håret, när man gör en ponytail. Lite spray på det så är man set! tipsar Marre och Marcella om medan de fyller i varandras meningar. Kärlek, drömhår och kreativitet. Tänk om allt i livet kändes lika självklart, som för det här powerparet.

"De här vågklämmorna har ett bra, starkt fäste och lämnar inga märken i håret. Och de ser coola ut!" 

"Som en handduk med hög absorberingsförmåga utan en rough yta i tyget - håret känns mjukare! Praktiskt med en knapp och man ser lite snygg ut medan håret torkar.""En hård och bra klämma som sektionerar perfekt!" "Det här är en allt-i-allo! Formen på piggarna fångar upp håret perfekt, pinnkammen är jättebra för tupering!" 

"Det här är ett verktyg som formar håret och lockar. Nålarna är räfflade och sitter därför hela dagen eller kvällen."

Kändisfrisörerna tipsar